mantelzorg anders

Vanaf voorjaar 2020 heb ik een nieuw aanbod ontwikkeld voor mantelzorgers die willen bijtanken, ervaringen uitwisselen, steun nodig hebben.

Ook in Frankrijk wordt men ouder en mijn echtgenoot, die al ouder is dan ikzelf, kreeg met dementie te maken. Daardoor kan ik mezelf met recht ervaringsdeskundige noemen op dit gebied en weet ik goed wat je allemaal tegenkomt als iemand uit je naaste omgeving te maken krijgt met deze ziekte, of met Alzheimer. Ik ben bezig hierover een boek te schrijven.

Naast de andere weken die op La Vue Vaste plaatsvinden, wil ik dus graag mensen ontvangen die in een mantelzorg-positie zitten en die willen reflekteren op alles wat zich in deze nieuwe, moeilijke situatie aandient. Mijn ervaring leert dat het heel belangrijk is om een eigen visie te ontwikkelen hierop en om te leren (wat kunnen we dat vaak toch slecht...) ook déze fase zo zinvol mogelijk te maken en aan onszelf toe te komen.

De opzet voor deze weken is nog niet helemaal uitgewerkt, maar delen, ondersteunen, lichter maken, ontspannen, de natuur en tot rust en inspiratie komen, zullen allemaal belangrijke elementen zijn. En we maken het ook samen, suggesties zijn welkom!